Форум посветен на екологичната енергия

2011-06-15На 9 и 10 юни Интер експо център в София стана домакин на първия по рода си форум у нас "Развитие на чистата енргия. Природен газ - инфраструктура, пазар и услуги". Той имаше за цел да събере експерти, мениджъри и представители на отговорни институции, които със своите знания и опит съдействат за споделянето на добри практики в областта на екологичната енергия. Организираното от "Юкономикс" събитие беше подкрепено от генералния спонсор "Овергаз Инк." АД и партньорите "ГАЗТЕК БГ" АД, "Ханиуел България", "Риск Инженеринг" АД и "Сименс България" ЕООД.

Основен акцент в първия ден на двудневното мероприятие бяха тенденциите в развитието на хидро и ядрената енергетика и добрите практики за "прочистване" на консервативните производства на енергия.

Вторият ден на форума бе посветен на темата за позиционирането на природния газ в икономиката на България. Събитието бе ознаменувано и от един чудесен повод за празнуване - 20-годишнината от създаването на "Овергаз Инк." АД. Светослав Иванов, Зам. Изпълнителен Директор на компанията, сподели обнадеждаващото изказване на г-н Танака от Международната агенция за енергия, че пред газовите компании предстои да изживеят Златен век на природния газ. В подкрепа на тези думи и какво правят по въпроса в следващите две сесии свои презентации представиха инжинери от "ГАЗТЕК БГ" АД, "Ханиуел България", "Сименс България" ЕООД и други.